Keskipohjanmaa+ auki

Keskipohjanmaan lukijoiden palvelu laajenee, kun Keskipohjanmaa+ -palvelu tulee juuri käyttöön. Tilaajat saavat täten digitaalisessa muodossa luettavaksi lähes kaikki lehdessä olleet aineistot osin jopa ennen kuin lehti tulee aamupostissa. Uusi palvelu skaalautuu lukijaystävälliseksi kaikilla päätelaitteilla eli juttuja voi lukea yhtä hyvin niin pöytätietokoneella, tabletilla kuin puhelimellakin.


Samanlaiseen runkoon pohjautuvat myös myöhemmin ensi vuonna käyttöön otettavat Keski-Pohjanmaan Kirjapainon eri paikallislehtien uudet digipalvelut.
– Ensimmäisenä pyrimme rakentamaan mahdollisimman hyvät palvelut lukija-asiakkaille. Vasta sen jälkeen siirrymme KP24.fi-osoitteessa olevien kaikille ilmaisten palveluiden uudistamiseen, toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa linjaa.


Keskipohjanmaa+ -palvelu on ollut noin 500 henkilön testikäytössä marraskuun ajan ja palaute sivustosta on ollut varsin myönteistä.


Kokonaisuudessaan lehti on luettavissa joko juttukokonaisuudet yksitellen nettikäyttöön räätälöidyssä muodossa tai näköislehtenä kello kahden aikaan yöllä. Eli halutessaan lehden tilaaja voi avata aivan Keskipohjanmaan sivujen kaltaisen näköislehden vaikkapa älypuhelimeensa jo aamuyön tunteina luettavaksi.


Lehtijuttuihin verrattuna sähköisessä palvelussa on runsaammin kuvia ja esimerkiksi linkkejä jutun aiheiden eri tietolähteisiin.


Keskipohjanmaa+ -palvelu on avoinna kaikille tällä viikolla torstaista sunnuntaihin. Ensi maanantaista lähtien palvelun käyttö edellyttää kirjautumista asiakasnumeron avulla.
– Viimeksi kuluneen vuoden aikana kaikki tilastot osoittavat, että ihmiset haluavat lukea puhelimensa kautta uutisia entistä enemmän. Keski-Pohjanmaan Kirjapainon KP24.fi-palveluakin luetaan yhä enemmän mobiileilla laitteilla. Täten halusimme luoda palvelun, jota voi normaalin tietokoneen lisäksi käyttää aivan yhtä hyvin puhelimella, markkinointipäällikkö Lea Mattila kertoo.


Hänen mukaansa aina silloin tällöin lukijoilta tulee kysymyksiä mahdollisuudesta lukea lehteä matkoilla.
– Nyt avattava palvelu mahdollistaa sisällön lukemisen kaikkialla, missä vain internet-yhteys toimii, Mattila sanoo.


Keskipohjanmaa+ -palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Kosila Digimedia.
Keski-Pohjanmaan
Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj

Rantakatu 10
PL 45
67101 KOKKOLA
Puh. 020 750 4400